Basit Örümcek Robotum Projesi

DİKKAT!  Lütfen Burayı İyi Okuyunuz!

Aşağıda yazan proje bilgileri size ilham olması açısından paylaşılmıştır. Direk kopyala yapıştır yapmayınız. Kendi cümleleriniz ile eklemeler ve değiştirmeler yapınız. Aksi Durumda Yüzlerce kişinin projesi geri dönecektir. Özellikle Proje Adı ve Amacını okulunuza göre düzenleyiniz.

Ekstra Sormak istedikleriniz için:
www.instagram.com/oyunlarlafen
Hesabından iletişime geçiniz.

Proje – 13  (Diğer Projeler İnstagram Hesabında )

Alt Proje Adı: (Projeyi Tanıtacak Kısa isim)

Basit Örümcek Robotum

Alt Proje Türü: (Tasarım-İnceleme-Araştırma)

Tasarım

Alt Proje Alanı: (Akıllı Ulaşım Sistemleri – Finansal Okuryazarlık – Nesnelerin İnterneti – Algoritma / Mantıksal Tasarım – Giyilebilir Teknolojiler – Robotik ve Kodlama – Bilim Tarihi – Göç ve Uyum – Sağlıklı Beslenme – Biyoçeşitlilik – Görsel ve İşitsel Sanatlar – Sağlık Teknolojileri – Biyotaklit – Havacılık ve Uzay – STEAM – Büyük Veri İnsan Hakları ve Demokrasi – Su Okuryazarlığı – Değerler Eğitimi – Kültürel Miras – Sürdürülebilir Kalkınma – Dijital Dönüşüm – Malzeme ve Nanoteknoloji – Tarım Teknolojileri ve Seracılık – Doğal Afetler ve Afet Yönetimi – Medya Okuryazarlığı – Yapay Zekâ – Ekolojik Denge – Milli Teknoloji
Hamlesi – Yenilenebilir Enerji)

Basit Örümcek Robotum

Alt Proje Amacı: (En Az 20 – En Fazla 50 Kelime)

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan elektriğin aktarımını sağlayan basit elektrik devresi yapımı, devre elemanlarının kullanımı, 3D tasarım yapmak, 3D yazıcı kullanımı basit fizik ve hareket kurallarını öğretmek ve pekiştirmek amaçlanmıştır.

Alt Proje Yöntemi:(En Az 50 – En Fazla 150 Kelime)

Hareket çeşitlerini inceleyerek, farklı stillerde hareket yeteneği kazandırılabilecek cisimleri tasarlamak için ilk önce robotumuzun hangi mantıkta hareket edeceğine karar verdik. Bu bağlamda 8 ayağın ardışık hareketi sonucunda, ilerleme yapması için 4 ayak ilk, 4 ayak ikinci hareketi verecektir. Bu ayakların ardışık hareketini sağlamak için 1 adet redüktörlü motor ve bu motora bağlı olarak hareket eden ve dairesel hareketi öteleme hareketine dönüştüren bir ilerleme mekanizması tasarlayacağız.  Bu ilerleme mekanizması ile redüktörlü motorun bağlantısını sağladıktan sonra 2 adet AA 1,5 volt pili ikili pil yuvasına yerleştirip kablo bağlantılarını yaparak motorumuza güç iletilmesi sağlayacağız. Gücün istediğimiz bir zaman aralığında açılıp kapatılması için bir anahtar kullanacağız. Hareket mekanizması tamamlandıktan sonra örümcek robotun dış kısmına yine 3D yazıcı ile bir kapak yapıp projeyi tamamlayacağız.

Alt Projeden Beklenen Sonuç: (En Az 50 – En Fazla 150 Kelime)

  1. Yüzyıl teknolojsi hızla gelişmekte ve akılları zorlayacak ürünleri ortaya çıkarmaktadır. Katma değeri yüksek bu teknolojiler ülke ekonomilerine katkı bulunarak insanların refah seviyesini arttırmaktadır. Bu bağlamda ülkelerin eğitim sisteminde yenilikçi teknolojilere yer verilmekte ve konu ile ilgili çalışmalar yapılmakatadır. Bizim eğitim sistemimzde ilkokuldan beri elektrik konusunu teorik olarak görmekte uygulama olarak da bir pil, kablo ve ampul ile yapılan klasik “basit elektrik devresi” düzeneğini görmekteyiz. Proje ile küçük sınıflarda elektrik devresi oluşturmayı eğlenceli hale getirmek öğrenmenin kalıcılığını arttırmaktadır. Bu sayede günümüz teknolojileri arasında yer alan robotların basit çalışma mantığını kendi tasarımımız ile ortaya koyup yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacağız. Çalışmamız süresince 3D yazıcı kullanımını öğrenerek “tinkercad” programında 3D tasarımlar yapmayı öğreneceğiz.   Aynı zamanda robotumuza güç veren pil ile de basit elektrik devresi kurarak elektrik akımının mantığını anlamayı kolaylaştırıcı ve eğlenceli hale getirici bir elektrik devresi kuracağız. Tüm bunlarla beraber kendi tasarımımız olan hareketli mekanizmaya sahip bir ürün ortaya koyacağız.

Dosyayı İndirmek için TIKLAYINIZ. Proje-13 Basit Örümcek Robotum

Projenin Demonte Hali: (1,5AA kalem pil dahil)

44,9TL

Projenin Yapılmış Hali: (1,5AA kalem pil dahil)

 49,9 TL

Satın almak için İnstagram: OyunlarlaFEN



 

instagramda takip et

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir